Weerbericht

Mogelijk warm lenteweer op komst

- advertentie -

Nederland – De afgelopen anderhalve week was het vaak zonnig, maar ook regelmatig behoorlijk koud. Ook komende dagen is het, met maxima van 7-10 graden en vorst in de nachten, koud voor de tijd van het jaar. Vanaf komend weekend zoekt de wind de zuidhoek op en wordt het warmer. Volgende week is kans op warm lenteweer en kan het 20 graden worden.

- advertentie -

De eerste dagen van deze week waait de wind uit noordelijke richtingen en is het met 7-10 graden vrij koud voor eind maart. Ook de nachten verlopen tot en met woensdag koud. In vrijwel het hele land komt het tot vorst en in het binnenland kan het lokaal matig vriezen. Vanaf woensdag wordt de wind westelijk en is het met 9-11 graden iets warmer.

Komend weekend waait de wind uit zuidelijke richtingen. De middagtemperatuur komt zaterdag uit rond 13 graden en zondag wordt het 12 graden in het noordwesten tot 16-17 graden in het zuiden.

Volgende week warme dagen?
Het vooruitzicht naar volgende week geeft nog een flink spreiding in de temperatuurverwachting. Er is een vrij grote kans op relatief hoge temperaturen met op de meeste dagen maxima van 15-20 graden. Vooral in het zuidoosten kan het dan lokaal meer dan 20 graden worden. Er is echter ook een kans op beduidend lagere temperaturen. Overdag wordt het dan 8-14 graden en in de nachten kan het regionaal licht vriezen.

In het warmere scenario is het licht wisselvallig met dagelijks zon, maar ook kans op buien. In het koude scenario is het overwegend droog en vaak zonnig.

Bron: Weeronline

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button