Algemeen

VV Bato wordt standplaats voor Corona Thuisteam

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen donderdag is VV Bato vereniging benaderd om “standplaats” te worden voor het corona thuisteam. “Uiteraard hebben wij hier als verenging belangeloos onze medewerking aan verleend.” aldus de vereniging.

- advertentie -

Ontlasten
Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en ziekenhuizen en IC’s te ontlasten is er een Corona Thuisteam opgericht. Het Corona Thuisteam is binnen een week opgericht door Groningse zorgorganisaties in overleg met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Vanaf dinsdag 31 maart biedt het team uitsluitend zorg voor cliënten met corona en cliënten waarbij de huisarts of GGD-besmetting vermoedt.

Met de oprichting van de coronateams willen de deelnemende organisaties de verspreiding van het coronavirus vertragen en ziekenhuizen en ic’s ontlasten. De thuiszorgers die deel uitmaken van de coronateams, komen niet in aanraking met andere cliënten. Vanuit Winschoten zullen in het gebied tussen Wildervank, Ter Apel en Bellingwolde indien nodig de thuiszorgers actief zijn.

Het Corona Thuisteam
Het Corona Thuisteam is tot stand gekomen in samenwerking met zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis. De coördinatie van de teams is in handen van TSN Thuiszorg en Coöperatie Dichtbij. Het Corona Thuisteam biedt gerichte zorg aan coronacliënten, waardoor zij langer thuis kunnen blijven of zelfs niet opgenomen hoeven te worden. Hierdoor raken ziekenhuizen minder overbelast. Een cliënt wordt namelijk pas doorgestuurd voor ziekenhuisopname als het écht nodig is.’

“Onze club heeft het jeugdhonk beschikbaar gesteld en een kleedkamer waar de verzorgers zich kunnen douchen. Men begint morgenochtend 31-3-2020 om 07:00 op onze locatie. Men zal starten in 2 ploegen. De 1e ploeg draait diensten van 07:00 tot 15:00 en de 2e ploeg van 15:00 tot 23:00. Mocht het eventueel nodig zijn dan zal men ook nachtdiensten gaan draaien tussen 23:00 en 07:00 uur.” aldus VV Bato.

Meer informatie leest u hier.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button