Weerbericht

Weekend: zondag veel warmer dan zaterdag

- advertentie -

Landelijk – In het eerste weekend van april raken we het vrij koude weer kwijt. Zaterdag wordt het 12-16 graden, zondag wordt het fors warmer met 18-22 graden. De zon schijnt flink en in de tuin, op het balkon of voor een openstaand raam kunnen we de nodige vitamine D opdoen. Wel kan een lichte huid met zonkracht 4 in 30-60 minuten verbranden. Smeer je dan ook goed in, maar blijf rondom je huis en ga er niet op uit.

- advertentie -

Op deze vrijdag is het wisselend bewolkt en hier en daar komt het tot een bui. Vanmiddag wordt het vanuit het westen droog en schijnt steeds vaker en langer de zon. De wind waait uit het noordwesten en is meest matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden.

Komende nacht is het helder en koud. Met uitzondering van delen van Zeeland en op de Wadden gaat het op uitgebreide schaal vriezen met lokaal minima rond -5 graden. Aan de grond vriest het matig met minima tot -8 graden. Zaterdag schijnt de zon flink. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het zuiden tot zuidoosten. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden, lokaal kan het in het zuiden 15 of 16 graden worden. Op de Wadden wordt het maximaal een graad of 11.

Zondag schiet de temperatuur omhoog
Zondag waait er een matige zuidoostenwind en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland. Elders klimt het kwik naar 19 à 20 graden en in het zuiden kan het 21-22 graden worden. Daarmee wordt het de eerste lokale warme dag van het jaar. De zon schijnt volop en het blijft droog. Het is natuurlijk uitnodigend om eropuit te trekken, maar blijf in je eigen tuin of op het balkon. Zet de ramen open en laat de lente in huis.

Zonkracht 4, smeer de onbeschermde huid in
De zonkracht is dit weekend 4. Dat betekent dat de onbeschermde en nog bleke (winter)huid na 30 tot 60 minuten kan verbranden. De kans daarop is het grootst midden op de dag tussen 13 en 15 uur. Geniet van de zon en doe vitamine D op in de tuin of op het balkon.

Ook volgende week blijft het nog een aantal dagen warm voor begin april. De maxima liggen veelal tussen 16 en 20 graden, maar woensdag en donderdag kan het landinwaarts 21-22 graden worden. Normaal is het begin april 10 tot 13 graden. Het weerbeeld laat veel zon zien en het blijft meestal droog.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button