Sport

Dames 1 van Abiant/Set Uppers naar de promotieklasse

- advertentie -
Scheemda – Dames 1 van Abiant/Set Uppers is gepromoveerd naar de promotieklasse! Voorafgaand aan het seizoen had dames 1 van Abiant/Set Uppers zich één doel gesteld: kampioen worden in de eerste klasse.

- advertentie -
Vanaf speelronde twee van de competitie hebben de meiden van coach Gerr Kuipers bovenaan gestaan. Ongeslagen denderden ze op hun doel af. De naaste concurrenten bleven ook alles winnen, maar in de onderlinge duels werden ook die verslagen.
Het kampioensfeest werd al gepland en er leek niets aan de hand voor de Oldambster dames. Totdat Corona de kop opstak: de competitie stil gelegd en er werd geen kampioen uitgeroepen. De Volleybalbond zou een week later met een beslissing komen wat te doen mbt promotie/degradatie. Opeens sloeg de stress en spanning toe. Uiteraard was er het besef dat volleybal maar bijzaak is in deze wereld. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht dat alle nummers 1 zouden promoveren!

Goed nieuws voor Abiant/Set Uppers, want nog nooit speelde een damesteam bij de vereniging promotieklasse. Een mooie stap voorwaarts dus! En dat kampioensfeest? We moeten nog eventjes wachten, maar dat feest komt er wel, want een feestje vieren zit in het DNA van Set Uppers! Omdat ook heren 3 gepromoveerd is en op kampioenskoers lag, meisjes C2 en jongens B bovenaan stonden op het moment dat de competitie stik gelegd werd, gaan we ook die teams in het zonnetje zetten!
Foto:
Boven: Gerr Kuipers, Lynn Bakker, Sanne Bleeker, Jeska Danhuis, Megan Nastase
Onder: Mariëlle Eefting, Ilona Bijhold, Miesja Oliemans, Janou Kuper en Melanie Groen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button