Incidenten

1400 bekeuringen voor overtreden coronaregels

- advertentie -

Landelijk – De politie heeft tot nu toe 1400 bekeuringen uitgeschreven voor het niet opvolgen van de coronamaatregelen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die te weinig afstand hielden en toch in groepen bij elkaar kwamen. Dat meldt de NOS in hun liveblog.

De boete is 390 euro voor volwassenen en 95 euro voor minderjarigen. Behalve de politie hebben ook gemeentelijke handhavers bekeuringen uitgedeeld. Hoeveel is niet bekend.

- advertentie -

Volgens de politie zijn de criminaliteitscijfers net als voorgaande weken lager dan normaal. Zo kwamen er afgelopen week 57 aangiften binnen van zakkenrollerij, terwijl dat er normaal gesproken bijna twee keer zoveel zijn.

Het aantal meldingen van huiselijk geweld blijft volgens de politie stabiel. Wel zijn er nog steeds fors meer meldingen van overlast. Dat heeft te maken met het mooie weer en het feit dat er meer mensen thuis zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button