Weerbericht

Tweede Paasdag 2-4 graden kouder dan normaal

Kou kan ons helpen binnen te blijven

- advertentie -

Regio – Met 8-12 graden is het koud voor april en maar liefst 9-13 graden kouder dan op Eerste Paasdag. Een onstuimige noordenwind maakt het voor het gevoel nog kouder en dit kan ons helpen om binnen te blijven. Ook de nachten zijn kouder met vooral in de nacht naar woensdag kans op vorst. Donderdag is het juist flink warm met 17-22 graden.

- advertentie -

Een noordenwind bezorgt ons een vrij koude Tweede Paasdag. In het noorden wordt het niet veel warmer dan 8-9 graden en in het midden van het land wordt het net een graadje warmer. In het zuiden en zuidoosten kan het 11-12 graden worden. Met deze waarden is het niet alleen 9-13 graden kouder dan op Eerste Paasdag, maar is het weer omgeslagen van (zeer) warm naar iets te koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het in deze tijd van het jaar 11-14 graden.

Koude noordenwind
De koude lucht gaat samen met vrij veel wolkenvelden en vanochtend kan in het zuiden een enkele bui voorkomen. Vanmiddag kan de zon vooral in het binnenland vaker doorbreken, maar door een onstuimige wind wil de temperatuur niet veel stijgen. Wie toch naar buiten moet, zal merken dat de wind het fris maakt. De gevoelstemperatuur ligt op gemiddeld 6 graden en in het noorden lijkt het in de wind een graad of 3. Daarmee is het in de wind voor het gevoel eerder februari dan april. Het koude weer kan ons helpen om zo veel mogelijk binnen te blijven.

Vorst in de nacht
Ook de nachten worden kouder. Komende nacht is tijdens heldere perioden vooral in het zuiden kans op lokale vorst. In de nacht naar woensdag is het helderder en kan het op meer plaatsen tot vorst komen. Dit betekent dat fruittelers de kwetsbare bloesem moeten beschermen tegen vorstschade.

Na woensdag is het warmer en verlopen de nachten vrij van vorst. Op de koudste plekken kan het 3-4 graden worden, maar op veel plaatsen is het nog wat zachter. De middagtemperatuur stijgt naar 17-22 graden op donderdag. Alleen op de Wadden is het wat koeler. De temperatuur voor het komende weekend is onzeker. De nachtvorst kan aan het begin van het weekend nog even terugkeren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button