Kort nieuws

Onderzoek naar leefbaarheid in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Na de komst van het Ommelander Ziekenhuis is er veel veranderd in Scheemda. Het ziekenhuis zorgt voor reuring en werkgelegenheid en dat maakt dat mensen graag in het dorp willen (blijven) wonen; dichtbij hun werk en de voorzieningen. Maar dat heeft wel consequenties voor een dorp waarvan men dacht dat het zou gaan krimpen.

- advertentie -

Extra drukte
Sinds de komst van het Ommelander Ziekenhuis is het drukker in het centrum van Scheemda. Veel bezoekers van het ziekenhuis brengen ook een bezoek aan de winkels in het dorp. Dit leidt tot extra verkeer en soms tot gevaarlijke situaties.

Onderzoek
Vier organisaties – de gemeente, ondernemersvereniging, dorpsbelangen en het ziekenhuis – willen graag weten wat er volgens de inwoners van Scheemda moet gebeuren om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Zij hebben studenten van de Hanzehogeschool in Groningen gevraagd om hier onderzoek naar te doen.

Drie studenten
Het onderzoek wordt uitgevoerd door drie studenten:
– Leonie van Dam (student Facility Management) doet onderzoek naar de leefbaarheid in het centrum van Scheemda op het gebied van faciliteiten. Denk hierbij aan groenvoorzieningen, fietsenstallingen en parkeergelegenheid.
– Julianne Haan (student Vastgoed & Makelaardij) doet onderzoek naar de woongelegenheden voor (jonge) gezinnen in het dorp.
– Stein Gierveld (student Vastgoed & Makelaardij) doet onderzoek naar de komst van nieuwe bedrijven naar het dorp om het centrum van Scheemda aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

Help mee en vul de enquêtes in
De studenten hebben samen een website gemaakt om de belangen van de inwoners van Scheemda in kaart te brengen. Via https://leefbaarheidscheemda.jouwweb.nl/enquetes of de QR-code hieronder kunnen Scheemders drie korte enquêtes invullen om hun mening te geven. Doe mee en help de studenten om een goed advies te schrijven om Scheemda nog mooier te maken!

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button