Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Video

Kijkje in voormalig Ommelander Ziekenhuis in Winschoten (video)

- advertentie -

Winschoten – Het voormalig ziekenhuis in Winschoten, omringd door bouwhekken en beveiligingscamera’s, staat er momenteel troosteloos bij. Nog geen anderhalf jaar geleden vond de grote verhuizing plaats. Het pand in Winschoten ging op slot en de deuren van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda werden geopend.

- advertentie -

Nu het pand leeg staat is het slachtoffer geworden van vandalisme. “De locatie Sint Lucas heeft op dit moment een negatieve invloed op het naastgelegen noordelijke deel van de Langestraat.” aldus de gemeente Oldambt, sinds kort eigenaar van het pand.

Lees ook: Gemeente koopt voormalig ziekenhuis Winschoten

Grondpositie
“Verpaupering ligt op de loer. En dat kunnen we, omwille van de toekomst van onze binnenstad, niet laten gebeuren. Herontwikkeling van het gebied rondom het ziekenhuis biedt de mogelijkheid om de Klinker/Aldi/Jumbo en het Stadspark te verbinden met de binnenstad.” aldus wethouder Erich Wünker. “De enige manier voor de gemeente om de regie te houden wat betreft ontwikkelingsrichting, tempo en kwaliteit is het hebben van grondpositie.”

OldambtNu.nl nam een kijkje in het pand; verschillende ruimtes zijn nog te herkennen, voor de rest is er in anderhalf jaar veel gebeurd in het pand met vele verhalen en herinneringen.

Lees ook: In beeld: Succesvolle verhuisdag voor Ommelander Ziekenhuis Groningen (Video)

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button