Regionaal nieuws

Boeren die willen beregenen moeten zich melden bij Waterschap

- advertentie -

Groningen/ Oldambt –  “Om voor iedereen het gebruik van oppervlaktewater mogelijk te maken, moeten wij het water in het gebied verdelen. Boeren die willen beregenen uit oppervlaktewater moeten zich melden bij het Waterschap.” dat meldt Waterschap Hunze en Aa’s op hun website.

- advertentie -

Als u wilt beregenen uit oppervlaktewater, dan moet u dit twee dagen van tevoren bij Waterschap Hunze en Aa’s melden via telefoonnummer 0598 69 3800 of via beregening@hunzeenaas.nl. Het Waterschap heeft zo de tijd om aanpassingen in de wateraanvoer te doen, zodat er ook voldoende water beschikbaar is om te beregenen. Bij de melding kunt u aangeven waar u wilt beregenen en hoeveel kuub u gemiddeld gaat gebruiken.

Beregenen uit grondwater
Wilt u beregenen uit grondwater? Bekijk in de algemene regels voor grondwateronttrekkingen of dit mogelijk is. “Heeft u hierover vragen? Dan kunt u bellen met het algemene nummer 0598 69 3800 en vragen naar de afdeling vergunningverlening.” aldus het Waterschap.

Wateraanvoer
“Het oppervlaktewater dat wij aanvoeren komt vanuit het IJsselmeer. In onderstaande afbeelding ziet u waar in ons gebied we water kunnen aanvoeren en waar niet.” schrijft het Waterschap.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button