Incidenten

Controles aan Duitse grens vanwege coronavirus

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Mensen die naar Duitsland willen gaan, kunnen een inreisverbod krijgen vanwege het coronavirus. Bij de grens bij Bad Nieuweschans controleert de Duitse politie al enkele weken steekproefgewijs. Daarbij is er ook een rijstrook afgesloten waardoor er een controlepost is gemaakt.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

Gevaar
Passanten krijgen de vraag of ze klachten hebben en wat ze in Duitsland komen doen. Mensen mogen de grens niet over als hun verblijf in Duitsland het algemeen belang van de samenleving of de openbare gezondheid kan bedreigen. Ze krijgen dan een brief van de Duitse politie waar in staat dat ze het land niet in mogen en moeten vervolgens omkeren.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen een inreisverbod hebben gekregen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button