Algemeen

Intertoys haalt € 103.455,50 op voor Jantje Beton

- advertentie -

Winschoten / Landelijk – De landelijke donatie-actie van Intertoys en Jantje Beton heeft een bedrag van €103.455,50 opgeleverd. Van de week overhandigde Mariska de Vries, bedrijfsleider bij Intertoys in Culemborg, de 1,5 meter lange cheque aan Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton. Klanten van Intertoys konden van 15 november 2019 t/m 31 maart 2020 bij de kassa € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities.

- advertentie -

Succesvolle donatie-actie
Klanten vanaf 18 jaar en ouder konden tijdens het afrekenen, zowel in de winkel als online, een bedrag van minimaal € 0,50 doneren. Hiermee is het fantastische bedrag van € 103.455,50 opgehaald.

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton: “Alle Intertoys teams en hun klanten hebben enorm hun best gedaan. Wat ontzettend mooi om te zien dat zo veel mensen buitenspelen belangrijk vinden. Tijdens het uitbreken van het COVID-19 virus werd buitenspelen een landelijk onderwerp van discussie. Het stond zelfs hoog op de agenda van de overheid. Onbezorgd en veilig buitenspelen met vriendjes op het schoolplein, op een speelplek in de buurt, een speeltuin of ravotten bij een club, bleek ineens niet vanzelfsprekend meer. Het lijkt zoiets kleins en simpels.”

Dave: “Maar buitenspelen is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling voor kinderen. Het is een basisbehoefte. Buitenspelen zat al in een benarde situatie: drie op de tien kinderen spelen namelijk niet of slechts een keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is de situatie zelfs schrijnend te noemen. Met dank aan Intertoys en haar klanten kunnen we ons de komende tijd voor deze kinderen inzetten. Samen laten we meer kinderen, meer spelen.”

Over Jantje Beton
Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button