Cultuur

Gemeente Oldambt herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (video)

- advertentie -

Oldambt – Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland in oorlog was. Elk jaar herdenken we dit. Ook in de gemeente Oldambt waren er vandaag herdenkingen.

- advertentie -

Het blijft belangrijk om deze herdenkingen te houden, aangezien er nog elke dag ergens in de wereld oorlogsslachtoffers vallen. Ook voor de jeugd is het een gelegenheid om stil te staan bij recentere oorlogen en geweld in de wereld.

Herdenking Winschoten
De dodenherdenking op maandag 4 mei was dit jaar in aangepaste vorm. Ook hierbij was het van belang om de maatregelen tegen de verspreiding van corona in acht te nemen. Samenkomsten en stille tochten gingen niet door. Wel waren er kransleggingen bij de herdenkingsmonumenten, luidde de klok van de Marktpleinkerk van 19.45 tot 19.55 uur en was er even voor 20.00 uur een kleine plechtigheid zonder publiek aan het Zuiderveen in Winschoten.

Live
Omdat er bij de plechtigheid geen publiek mocht zijn, was deze live te kijken via de lokale omroep RTV GO en verzorgde OldambtNu.nl de livestream op de pagina van de gemeente Oldambt.

De plechtigheid startte om 19.59 uur met de Taptoe en aansluitend om 20.00 uur was er 2 minuten stilte. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema legde vervolgens een krans bij het monument en hield daarna haar toespraak. Tot slot ging Karlien Kruizinga, namens het 4 mei comité, een gedicht voordragen.

Lees ook: Wethouders leggen kransen bij herdenkingsmonumenten

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button