Cultuur

Tien jaar socialsofa’s in beeld

- advertentie -

Oldambt – Tien jaar Socialsofas in de gemeente Oldambt en inmiddels ook daarbuiten. Om dit te vieren is er een fotoboek samengesteld waarin veel banken zijn weergegeven.

- advertentie -

Mede initiatiefnemers van het eerste uur Liesbeth Peeters en Ronald Raaijmakers, beiden kunstenaars, hebben de vrijwilligers geholpen met het bedenken, materiaal- en kleurenkeuze en brachten het ontwerp over op de kale sofa. Inmiddels hebben 75 sofa’s het daglicht gezien, en zijn ze op vele plekken binnen de gemeente Oldambt  te bezichtigen. Dit eerste fotoboek is donderdagmiddag overhandigt aan burgemeester Cora-Yfke Sikkema. De Socialsofas vertellen een verhaal over de plaatselijke geschiedenis van een dorp, wijk of streek.

Alle vrijwilligers hebben zo hun eigen verhaal. Zij vertellen in geuren en kleuren wat er allemaal komt kijken bij het veranderen van een grijze betonnen bank in een kleurrijk kunstwerk. Toen de eerste bank onthuld werd en het kleed eraf ging, riep iedereen: “Schitterend, prachtig.” En zo zijn er inmiddels 75 sofas in Oldambt en andere plaatsen geplaatst. Ook het Politiepettenmuseum in Slochteren krijgt binnenkort een bank.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button