Algemeen

Ommelander Ziekenhuis: “Meer reguliere zorg in een 1,5 meter samenleving”

- advertentie -

Scheemda – Voor het coronavirus had niemand ooit gehoord van een 1,5 meter samenleving. Met z’n allen hoopten we daarna nog dat het afstand houden een tijdelijke maatregel zou zijn. Inmiddels weten we dat de 1,5 meter samenleving de nieuwe werkelijkheid wordt, het ‘nieuwe normaal’. Dat heeft gevolgen voor iedereen, op allerlei gebieden. We ontdekken nieuwe manieren van werken en leren meer over de mogelijkheden van digitaal contact.

- advertentie -

Als regioziekenhuis van Noord- en Oost-Groningen staat het Ommelander Ziekenhuis voor goede, snelle en veilige zorg. De 1,5 meter samenleving zorgt voor ontwikkelingen in het ziekenhuis, om onze patiënten de beste zorg te kunnen bieden. We willen (en kunnen) niet terug naar de situatie vóór het coronavirus, maar willen juist vooruit. De ontwikkelingen brengen ons namelijk dichter bij datgene waar we als ziekenhuis voor staan: de beste zorg, dichtbij en samen. De 1,5 meter samenleving helpt ons om dit nog beter te kunnen doen.

Op afstand maar toch dichtbij: zorg buiten het ziekenhuis
Bij het weer opstarten van onze zorg werken we nog meer dan voorheen vanuit de gedachte: op afstand maar toch dichtbij. Waar dat kan, wordt zorg thuis georganiseerd. Beeldbellen wordt bijvoorbeeld een vast onderdeel van ons zorgaanbod, zodat u alleen nog naar het ziekenhuis hoeft als dat echt nodig is. Dat is fijn, want voor veel patiënten is het lastig om naar het ziekenhuis te komen, bijvoorbeeld omdat ze afhankelijk zijn van mantelzorgers, of het (financieel) lastig is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zorg thuis, met laagdrempelig contact en goede bereikbaarheid, is op deze manier vaak de beste zorg.

Dit betekent dat we nadenken over zorg verlenen buiten ons ziekenhuis. Dit doen we al vanuit onze servicepunten, maar we denken ook aan het bieden van zorg op andere plekken, bijvoorbeeld bij huisartsen en in verpleeghuizen. Zo dragen we bij aan zo min mogelijk (reis)bewegingen: Veel patiënten hoeven niet meer naar het ziekenhuis te komen: een kleine groep zorgverleners komt naar de patiënt. Daarmee zijn we opnieuw dichtbij.

Lees hier meer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button