Weerbericht

Op drie na warmste Hemelvaartsdag ooit gemeten

Landelijk – Het was gisteren in De Bilt de op drie na warmste Hemelvaartsdag sinds de start van de metingen in 1901. De maximumtemperatuur kwam uit op 26,3 graden. Recordhouder blijft 27 mei 1954 met 29,2 graden. Op de tweede plaats staat 25 mei 1922 met 27,8 graden en op de derde plaats 28 mei 1992 met 27,2 graden.

- advertentie - 

Het werd gisteren voor de eerste keer dit jaar 25 graden of meer in De Bilt. Daarmee is het de eerste officiële zomerse dag van 2020. In het zuidoosten van het land werd het vandaag nog warmer met op grote schaal maxima rond 28 graden. Het warmst was het in Westdorpe met 28,7 graden.

Na vandaag tijdelijk frisser, volgende week weer zomers
Vandaag is het opnieuw warm met maxima van 20 graden op de Wadden tot lokaal 27 graden in Limburg. Er is meer bewolking en de kans op een regen- of onweersbui neemt toe. En daarna stroomt vanuit het westen frissere lucht het land binnen.

In het weekend is het daardoor tijdelijk minder warm met 16-20 graden. Er is zijn wolkenvelden, maar ook perioden met zon. Na het weekend wordt het wat zonniger en loopt de temperatuur weer op naar 20-25 graden op dinsdag en woensdag.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!