Algemeen

Marketing Oldambt start campagne We gaan door! – deel 1: Waarkunst

- advertentie -

Oldambt – Afgelopen maandag is Marketing Oldambt gestart met de nieuwe campagne We gaan door! In deze campagne zal iedere week een andere ondernemer in Oldambt centraal staan; in totaal 14 ondernemers.

- advertentie -

Steeds vertelt de ondernemer hoe de huidige situatie rondom het Corona-virus zijn onderneming beïnvloedt. Natuurlijk benadrukken we hierbij de ondernemersgeest, creativiteit en positieve houding. Op deze manier laten we de gast zien dat ze in Oldambt nog steeds welkom zijn, dat we door gaan, dan maar met een beetje afstand. Er is immers ruimte zat!

De eerste week van de campagne is het de beurt aan Peter, Arthur en Annika van Galerie en beeldentuin Waarkunst. Ondernemers die op een ludieke en creatieve manier invulling hebben gegeven aan deze lastige periode. Het mooiste voorbeeld hiervan is de Drive-in die ze met Pasen en Moederdag georganiseerd hebben.

De familie Meijer runt al jaren galerie en beeldentuin Waarkunst in ’t Waar. Peter: ‘Normaal hebben we zo’n 6 exposities per jaar. Ik had net een expositie voorbereid van drie kunstenaars uit Mumbai die we hadden ontmoet op de beurs in Milaan. Ik heb alles moeten opruimen, want we moesten dicht.

Alle beurzen overal zijn gecanceld. Een strop voor veel galeriehouders, want je betaalt vooruit en de organisaties kunnen je nu niet terugbetalen. Normaal gesproken hebben we 4 a 5 beurzen per jaar. Je gaat er naartoe om te verkopen. Dat valt allemaal weg, dus er is veel inkomstenderving.’

Arthur: ‘We hebben met Pasen een Art Drive-in georganiseerd. Mensen reden eerst langs een soort balie met hapjes en drankjes om daarna de kunst te bekijken. Sommige reden meerdere rondjes en wisselden van plek in de auto, zodat ze de hapjes goed konden uitkiezen. Er zijn wel 150 mensen geweest. Mensen vonden het fijn even ergens naartoe te kunnen, iets anders te zien dan hun eigen woonkamer. Met Moederdag hebben we dit succes herhaald en met Hemelvaart en Pinksteren doen we het weer. Het liefst gaan we de hele zomer door, elk weekend!’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button