Weerbericht

Zonnig weer keert na het weekend terug

- advertentie -

Landelijk – Goed nieuws voor wie van zonnig en warm weer houdt. Het zonnige weerbeeld met op veel plaatsen maxima boven 20 graden keren na het weekend terug. Daarbij blijft het zo goed als droog.

- advertentie -

In de laatste week van mei schijnt de zon uitbundig. Het is al de zonnigste lente allertijden en het record wordt heel scherp gezet met landelijk gemiddeld meer dan 760 uur zonneschijn. Regen wordt ook niet veel verwacht en de temperaturen stijgen naar aangename waarden. Maandag loopt het kwik op naar 14-18 graden in de kustgebieden tot 19-21 graden in het binnenland.

Dinsdag en woensdag wordt het warm lenteweer met 17-20 graden in het noorden en westen en 20-23 graden in de rest van het land met steeds de hoogste waarden in het zuid(oost)en. De zon schijnt uitbundig en het blijft droog. Aan het eind van de week wordt de verwachting wat onzeker, maar ook dan blijft het kwik (ruim) boven 20 graden uitkomen.

Blijf je wel goed insmeren, want de zonkracht is ook komende week hoog met een UV-index van 6-7. Dat betekent dat verbranding na 10-15 minuten op de loer ligt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button