Algemeen

Worsten voor Voedselbank

- advertentie -

Winschoten – Voedselbank Oldambt krijgt in deze coronatijd elke veertien dagen 400 verse worsten van de varkenshouders in Pekela en Oldambt. “We zijn daar enorm blij mee”, aldus voorzitter Stina Koning. “Het is een welkome aanvulling.” Slagerij Hemmen zorgt dat de worsten bij de voedselbank komen.

- advertentie -

In de provincie Groningen bevindt zich slechts één procent van de Nederlandse varkensstapel. Daarentegen is de betrokkenheid bij mensen die het wat minder hebben opvallend groot. Elke varkenshouder in de gemeenten Pekela en Oldambt reageerde dan ook enthousiast op het idee om tijdens deze coronacrisis een bijdrage te leveren aan Voedselbank Oldambt. En daar is de voedselbank natuurlijk enorm blij mee. “De worsten die Slagerij Hemmen elke 14 dagen brengt, zijn een geweldige aanvulling op het vlees in de voedselpakketten”, zegt voorzitter Stina Koning. “Dat is maar genoeg voor één of twee dagen.”

Geraakt
De agrarische sector is blij dat het werk op deze bedrijven tijdens de coronacrisis min of meer gewoon door gaat. “We zijn ons er terdege van bewust dat er ook veel mensen nu extra geraakt zijn”, aldus Cars Huisman, een van de varkenshouders. “De meeste varkensbedrijven in Pekela en Oldambt zijn modern en professioneel. Voer en mest komen vaak uit het eigen bedrijf of uit de regio. Ook zijn ze transparant en open. We hopen dat mensen zo de bedrijven en producten beter leren kennen.”

Vragen?
Elke ochtend, van 9:00 tot 13:00 uur, is Voedselbank Oldambt telefonisch bereikbaar: 0597 – 792 011. En natuurlijk 24 uur per dag via de website: www.voedselbankoldambt.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button