GemeentePolitiek

Oldambt neemt afscheid van wethouder Laura Broekhuizen

- advertentie -

Winschoten – Maandagavond nam wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) afscheid van haar zesjarig wethouderschap. Dit gebeurde in de raadzaal, Halte Democratie. Per 1 juli gaat zij aan de slag als directeur-bestuurder bij Woonstichting Groninger Huis. Oldambt verliest in de persoon van Laura een ervaren en betrokken bestuurder

- advertentie -

De laatste periode had ze de beleidsterreinen ruimte, leefbaarheid en welzijn in portefeuille.

(Lees verder onder de foto)

Dat wakkerde iets aan bij Broekhuizen: “In de afgelopen zes jaren ben ik gaan houden van bouwen, wonen en ruimtelijke kwaliteit. Ik kijk ernaar uit die liefde voor het vak op een andere manier vorm te geven dan tot nu toe in de bestuurlijke context van de gemeente Oldambt,” schrijft ze in haar ontslagbrief.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema reageert op het vertrek: “Met haar tomeloze energie, scherpe analyses, strategisch inzicht en open mind, heeft zij de afgelopen zes jaar veel betekend voor Oldambt. Toen burgemeester Pieter Smit overleed, heeft Laura als locoburgemeester Oldambt door een periode van rouw geloosd en dat werd enorm gewaardeerd.”

Sikkema: “Laura voelde zich ook erg betrokken bij het wel en wee van haar medewerkers. Het is dan ook een vertrek met een dubbel gevoel. Jammer voor Oldambt, maar heel mooi voor Laura, die ontzettend uitkijkt naar haar nieuwe baan in het vakgebied waar ze de afgelopen jaren zoveel liefde voor ontwikkelde. We hebben haar natuurlijk alle geluk gewenst toen we het nieuws hoorden. Maar we zullen haar ook ontzettend missen.”

(Lees verder onder de foto)

Leefbaarheid
“Onder Laura’s verantwoordelijkheid is de binnenstad van Winschoten opnieuw ingericht en waren wij de eerste gemeente met een door de raad vastgestelde omgevingsvisie. Als voorzitter van het regionale woon- en leefbaarheidsplan heeft Laura zich enorm ingespannen voor de regiodeal. Met het extra geld dat hierdoor beschikbaar kwam, kunnen we enorm investeren in de leefbaarheid in Oost-Groningen.

Behalve haar ruimtelijke portefeuille, heeft Laura ook veel betekend in het sociaal domein. Ze maakte zich hard voor armoedebestrijding en gelijke kansen voor iedereen, met onder andere aandacht voor schuldhulpverlening, beschermd wonen en de Wmo.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button