Het Tafelhuis: 19 t/m 22 december!

LEES MEER
Algemeen

Zwembadjes in de tuin: hoe ga je slim om met al dit water?

- advertentie -

Groningen – Nu de meeste mensen vakantie zullen vieren in eigen tuin, is de verkoop van zwembadjes enorm toegenomen. Hoewel dit heerlijk verfrissend is op een warme zomerdag, willen we oproepen slim om te gaan met water. We geven u hieronder een aantal tips.

- advertentie -

Kies een geschikt zwembad
Let bij de keuze van een zwembadje op de stevigheid. Wanneer het zwembad harde zijkanten heeft en er tegenaan geleund wordt, stroomt er makkelijk water uit. Kies het liefst voor een model met een flinke opblaasbare rand. Deze rand drijft als het ware op het water en zorgt ervoor dat het water niet zomaar uit het zwembad kan stromen. Plaats het zwembadje op een geschikte plek: onder of naast een boom is sneller kans op vuil water dan in een ‘vrije’ omgeving.

Zwembad vol laten lopen
Bij een groot zwembad kan het tot wel een dag duren om het gehele bad te vullen met water. Op warme dagen adviseren wij echter om nog extra zuinig te zijn op ons water en dan met name het ‘niet-noodzakelijk watergebruik’ te beperken tussen 06.00 en 09.00 en tussen 18.00 en 22.00. We verbruiken op warme dagen namelijk vele tientallen liters per dag extra. En als er op bepaalde momenten sprake is van extreem watergebruik, dan kan de waterdruk verminderen, de stroomsnelheid veranderen en kan er troebel water ontstaan.

Houd het zwembadje schoon
Zorg ervoor dat het zwembadje niet iedere keer opnieuw gevuld hoeft te worden:
– Houd het zwembad schoon door het af te dekken met een zeil wanneer er niet gezwommen wordt.
– Bij grotere zwembaden is het aan te raden een filter aan te schaffen. Een filter haalt vuiligheid uit het water en van de bodem en zorgt ervoor dat het water ‘in beweging’ blijft; bacteriën krijgen dan minder kans zich aan elkaar te hechten.
– Na gebruik van het zwembadje kunt u het beste speelgoed, zoals een zwemband of ligbedje, uit het zwembad verwijderen: deze vormen aan de onderzijde een bron voor bacteriën.
– Gebruik een schepnetje om eventuele bladeren, insecten en drijvend vuil meteen weg te halen voordat deze zich aan de bodem hechten.
– Zet een teiltje met water voor het badje neer, waar kinderen eerst hun voeten schoon kunnen maken van gras of zand alvorens ze het zwembad induiken.
– Laat zonnebrand eerst goed intrekken voordat er gezwommen wordt; anders vormt de creme of olie al gauw een vetlaagje op het water.
– Wilt u het water in het zwembad verversen, geef het oude water dan aan de planten in de tuin.

- advertentie - - advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button