Incidenten

UPDATE: 16 Koeien zakken door de vloer en belanden in gierkelder

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Brandweer Scheemda werd zaterdagavond opgeroepen voor een dier in een put/ kelder bij een boerderij aan de Hamrikkerweg in Nieuw Scheemda. Ter plekke bleek, door een onbekende reden. een vloer ingestort te zijn waarna er 16 pinken (koeien) een mestkelder waren belandt.

- advertentie -

Veiligheidsregio Groningen heeft in de regio een speciaal team om dieren uit putten- en/of kelders te halen. Dit team zit gevestigd in Marum en werd ook opgeroepen om te assisteren. Ook werd een hulpverleningsvoertuig met een kraan van brandweer Delfzijl opgeroepen.

Volgens de Officier van Dienst van de brandweer was het een geslaagde inzet. “Door een goede samenwerking tussen boer, loonwerkers en brandweer is het gelukt de dieren weer op het droge te krijgen. Blijft een bijzonder vak!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button