Incidenten

Jeugdbrandweer Oldambt hervat oefenavonden

- advertentie -

Winschoten –  “We zijn weer los! Op 1,5 meter afstand. Het was even wennen, maar de jeugd heeft zich er goed aan gehouden.” staat in een bericht van Jeugdbrandweer Oldambt. “Zij moesten even weer opgefrist worden en zijn bezig geweest met opstellen, deurprocedure en slangen uitrollen.”

- advertentie -

“Wij hebben de groep gesplitst en iedere week oefent een andere groep zodat de groep klein blijft. Ook moeten wij ons aan de RIVM regels houden.” schrijven ze. “Door het Corona virus laten wij geen nieuwe kinderen mee oefenen om te kijken of het wat is. Ook nemen wij geen nieuwe kinderen aan. Sorry hier voor.”

Brandweervak
De jeugdbrandweer gaat wekelijks onder leiding van ervaren brandweermensen het brandweervak leren. Ze rukken uit naar fictieve incidenten. Daarbij zitten ze in een echte brandweerauto en hebben ze brandweerpakken aan.

Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de vrijwillige en beroepsbrandweer. Ook draagt het bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button