Algemeen

De temperatuur stijgt, volgend weekend zomers

Landelijk – Na een paar te koude dagen wordt het warmer en volgend weekend hebben we een zomerse temperatuur. In het binnenland wordt het 25-27 graden en dat staat in schril contrast met de 14-18 graden van vandaag en morgen. Voor de natuur is de warmte minder fijn, want de droogte neemt verder toe. De enkele (onweers)buien die kunnen ontstaan maken hierin geen verschil.

- advertentie - 

Het frisse lenteweer waar we nu mee te maken hebben duurt nog een paar dagen. Vanmiddag is het 14-18 graden en dinsdag is het nog een graadje koeler. Er kan wat regen vallen, maar het zal de natuur niet veel goed doen. Er valt slechts lokaal een paar millimeter terwijl deze hoeveelheid op een droge dag al kan verdampen. Het neerslagtekort zal dus alleen minder snel stijgen.

Zomers warm
Het vooruitzicht naar het eind van de week laat warm weer zien. Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden en wordt het 24 tot lokaal 27 graden. Daarmee is het in het binnenland bijna 10 graden warmer dan nu. Op de Wadden is het 22 graden. Voor liefhebbers van warm is dit goed nieuws, maar het zal hierdoor alleen maar droger worden. Ook zaterdag is het op veel plaatsen zomers. De zon schijnt, maar er ontstaan ook stapelwolken en de kans op een regen- of onweersbui neemt toe. Zondag is het met 20-26 graden iets minder warm. De buien die kunnen ontstaan zullen de droogte niet verhelpen.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button