Regionaal nieuws

Platform helpt werkgevers met anders reizen en werken

Groningen – Veel werkgevers in Groningen zijn op zoek naar nieuwe manieren van reizen en werken. De coronamaatregelen hebben namelijk gevolgen voor de mobiliteit en de manier van werken. Er is immers beperkte capaciteit in het OV en beperkte ruimte in gebouwen.

- advertentie - 

Groningen Bereikbaar helpt bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen graag op weg en heeft daarvoor een platform ingericht: www.groningenbereikbaar.nl/wegwijzers. Hierop vinden ze onder andere een overzicht van handige informatie en websites en voorbeelden van hoe andere organisaties met thuiswerken en de veranderende mobiliteit omgaan.

“We verwachten de komende tijd meer gespreide werk- en lestijden, veel thuiswerkers en een groeiend gebruik van de e-bike door forenzen. Daarnaast is er door de coronamaatregelen minder capaciteit in het OV”, zegt directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar. “Onze reistips, reis iets vroeger of later, werk thuis als dat kan en pak de fiets, zijn daarmee actueler dan ooit. Daar gaan we met onze partners in de stad hard mee aan de slag.”

Kansen
Volgens Huyink dwingen de coronamaatregelen ons allen tot andere manieren van werken en reizen. “Dat is uitdagend, maar biedt ook kansen. Je vergroot bijvoorbeeld de bereikbaarheid van je bedrijf, het geeft een besparing van reis- en huisvestingskosten en je hebt minder reistijd, denk bijvoorbeeld ook aan reistijd naar afspraken. Verder krijgen we signalen dat de vitaliteit en flexibiliteit van medewerkers en de werknemerstevredenheid worden vergroot. Daarnaast levert het duurzaamheidswinst op door een besparing in de CO²-uitstoot. En ook niet onbelangrijk: thuis werk je efficiënter. Anderzijds is het ook van belang om aandacht te hebben voor sociale cohesie en voorzieningen voor een goede thuiswerkplek.”

Hij constateert tot zijn tevredenheid dat het mkb, overheden en het onderwijs tijdens de coronacrisis massaal het thuiswerken, beeldbellen en online lesgeven hebben ontdekt. “Goed om deze cultuurverandering vast te houden. Pak deze kansen uit de crisis, laat ze niet onbenut!”

Concrete handvatten
Om het bedrijfsleven en andere organisaties te helpen om te gaan met het ‘nieuwe normaal’, komt Groningen Bereikbaar op het platform met voorbeelden en andere inspiratie voor werk en mobiliteit. Ook vinden de werkgevers er concrete handvatten waarmee ze direct aan de slag kunnen. Het Martini Ziekenhuis en Alfa-college bijten het spits af en geven in een filmpje op het platform aan hoe ze omgaan met de veranderende mobiliteit en het thuiswerken.

Op de pagina staan verder links naar nuttige websites. Werkgevers kunnen contact opnemen met hun eigen mobiliteitspecialist van Groningen Bereikbaar voor meer informatie en vragen over anders werken en reizen. Hun contactgegevens staan op het platform www.GroningenBereikbaar.nl/wegwijzers. De komende tijd wordt het platform verder aangevuld. “We staan open voor vragen en suggesties en delen graag nog meer voorbeelden van nieuwe manieren van reizen en werken.”


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button