Algemeen

10 Jaar Lions Tellerlikker Rally levert €71.000,- op

- advertentie -

Winschoten – De Tellerlikker Rally van de Lions Club Winschoten van afgelopen zaterdag was wederom een groot succes. Dit jaar een jubileum, want de populaire rally voor classic-cars op basis van het “bol-pijl” principe, werd voor de 10e keer op rij georganiseerd. De opbrengst van dit jaar werd zaterdagavond gedoneerd aan ‘’Dag van de Minima’.

- advertentie -

De rally van ca. 190 km lang, startte traditiegetrouw vanaf het Marktplein in Winschoten en ging via o.a. Pekela, Stadskanaal naar Ter Apel, waar de lunchlocatie was bij de prachtige Willibrorduskerk. In de middag ging de route verder door het mooie Westerwolde gebied, naar de finish bij Gasterij Smits in Midwolda voor een gezellige afsluiting met buffet en prijsuitreikingen. Onderweg waren er 2 rijtesten ingepland. Burgemeester Pieter Smit gaf vanaf 9.31 uur het startsein aan de deelnemende equipes.

Menne Kamp (Lions Club Winschoten): “De 10e editie al weer. We zijn best een beetje trots dat we dit evenement op de kaart hebben mogen zetten. De vele equipes en sponsoren maken het mogelijk grote bedragen te doneren aan regionale goede doelen: Vanaf de 1e editie in 2008 hebben we in totaal € 71.000,– ‘opgehaald’ met de Tellerlikker Rally. Dat is toch geweldig!”.

Opbrengst naar ‘Dag van de Minima’
De Dag van de Minima is een initiatief van de leden van het cliëntenpanel Werk en Inkomen van de gemeente Oldambt. De leden van het cliëntenpanel ontvangen een bijstandsuitkering van de gemeente. De leden van dit panel weten stuk voor stuk wat het is om het niet breed te hebben. Daarom hebben ze al zes keer zo’n dag georganiseerd met interessante informatie, iets leuks tijdens de dag zelf en een extraatje in de vorm van een mooi pakket voor thuis. De gemeente Oldambt organiseert deze dag samen met het cliëntenpanel, zonder externe ondersteuning. Rondkomen met weinig geld is vaak een hele uitdaging. Tijdens de Dag van de Minima zijn er tal van organisaties die mensen informeren over regelingen op het gebied van zorg en inkomen of bijdrages voor bijvoorbeeld school, sport of vakantie.

Daarnaast willen de organisaties de aanwezige mensen graag een fijne dag bezorgen. Dit kan deze groep (ca. 600 gezinnen / ca. 2000 mensen) vaak juist zo goed gebruiken. Zo zijn er al eens portretfoto’s gemaakt, werden mensen mooi opgemaakt, waren er modeshows met kleding van de kringloopwinkel en niet te vergeten, de inwendige mens werd goed verzorgd. Door het goed gevulde boodschappenpakket op het einde van de dag genieten deze mensen nog lang na. Al met al een dag waarnaar veel van onze inwoners met een klein budget naar uitkijken. De Lions Club Winschoten spreekt haar dank uit voor de bijdrage van de deelnemende equipes en de vele sponsoren die deze donatie mogelijk maken.

Winnaars
Winnaars van de 10e Tellerlikker Rally waren (vanaf bouwjaar 1980): Equipe BoermaBoerma met de Citroën 2cv6 en (tot bouwjaar 1980): Equipe Boerma-Pothof met de prachtige Citroën DS (‘snoek’). Ondanks een aantal uitvallers en een wolkbreuk op het eind van de middag, kijken de Winschoter Lions wederom terug op een bijzonder geslaagde dag met de ‘Dag van de Minima’ als “grootste winnaar”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button