Weerbericht

Weeronline: “Fikse onweersbuien vandaag”

Landelijk – Vandaag is kans op stevige onweersbuien met hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd, dat meldt weeronline.nl.

- advertentie - 

Gisteren waren de buien voor het oosten van Drenthe en Groningen. Vandaag krijgt waarschijnlijk een groter deel van het land met buien te maken. Wel zullen de buien lokaal voorkomen en zich maar zeer langzaam verplaatsen. Juist hierdoor is kans op lokale wateroverlast. Zuid- en West-Nederland blijven zeer waarschijnlijk buiten schot.

De buienkans is het grootst in Twente, Drenthe en Groningen, maar ook Gelderland, Flevoland en Friesland kunnen een lokale pittige bui krijgen. In het zuiden en westen van het land blijft het zeer waarschijnlijk droog.

Lokale wateroverlast mogelijk
Naast onweer gaan de buien gepaard met veel regen. Er waait vanmiddag een zwakke tot matige (noord)westenwind. Hoog in de atmosfeer is de wind juist zuidoostelijk en op 3000 meter hoogte staat nauwelijks wind. Als gevolg hiervan ontstaan buien en op een aantal plaatsen kunnen de buien vervolgens blijven ‘hangen’. Hierdoor is kans op lokaal heel veel regen in korte tijd.

Meer onweersbuien volgende week
Komende week is er dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien met soms onweer. Hierbij zullen de meeste buien voor de zuidoostelijke helft zijn en is het in de kustprovincies droger. Zoals het er nu voorstaat worden dinsdag, woensdag en donderdag de dagen met de meeste buien.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!