Cultuur

Rozen in Rosarium worden gekeurd

- advertentie -

Winschoten – Wie afgelopen week in het Rosarium heeft gelopen, heeft het wellicht gezien. Meerdere personen die rozen aan het keuren waren. Volgens de woordvoerster van de gemeente Oldambt betrof het één van de vier rozenkeuringen.

- advertentie -

“Zo’n keuring gebeurt in meerdere rosariums in Nederland, alleen in de bloeitijd van de roos” vertelt ze. “Als een roos drie jaar achter elkaar een goed cijfer krijgt, dan krijgen ze een A-status. In het Rosarium in Winschoten kregen vorig jaar vier rozen deze status.”

De rozen worden gekeurd op algemene indruk, bloei, ziekten en geur. “We doen mee aan die keuringen omdat we een hoge kwaliteit roos willen behouden in het Rosarium.” aldus de woordvoerster.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button