Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Asbestdumping in Winschoten kost gemeente handenvol geld

- advertentie -

Winschoten – Aan de Sint Vitusstraat, nabij het Maintebos, is dinsdag een hoeveelheid golfplaten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat in deze platen asbest zit verwerkt. “Er is meteen een inventarisatie gedaan van de hoeveelheid asbest. Een specialistisch bedrijf heeft het donderdagochtend opgeruimd.” vertelt een woordvoerster van de gemeente Oldambt. “Tot die tijd hebben we het gebied afgezet met hekken.”

- advertentie -

Kost geld
“Spijtig is dat inwoners van onze gemeente asbest tot 35m² gratis (mits dubbel verpakt) naar het afvalbrengstation mogen brengen!” vertelt ze. “De gemeente draait nu op voor de kosten, zo’n 3.000 euro, tenzij de veroorzaker wordt gevonden. In dat geval moet diegene de kosten betalen…”

(Lees verder onder de foto)

Indicatie
“De kosten zijn afhankelijk of het gebied meteen na het opruimen wordt vrijgegeven. Als de laborant zegt dat het gras nog gemaaid moet worden, om de bodem te kunnen onderzoeken, worden de kosten hoger.” aldus de woordvoerster.

Asbest
Asbest is een verzamelnaam van gesteente met kristallen. Deze kristallen zijn langwerpig en worden asbestvezels genoemd. Het zijn ook deze vezels die gevaarlijk zijn voor mens en dier omdat ze versplinteren en in onze longen terecht komen. Daar hechten ze zich vast of reizen door ons lichaam en veroorzaken tal van ziektes zoals kanker of asbestose.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button