Incidenten

Brandweer herdenkt omgekomen brandweermensen

- advertentie -

Finsterwolde – Met de vlag half stok en een water-ereboog voor de kazerne heeft het brandweerkorps Finsterwolde zaterdagmiddag om 13.00 uur stil gestaan om te herdenken dat bij hulpverlening ook slachtoffers vallen.

- advertentie -

Iedere derde zaterdag in juni herdenkt de brandweer landelijk de omgekomen brandweercollega’s. Tijdens de herdenking staat men stil bij de moed en daadkracht van de collega’s die omkwamen tijdens de uitoefening van hun vak.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

Zoveel mogelijk korpsen uit het hele land doen aan deze herdenking mee; binnen Oldambt wordt het jaarlijks gewisseld. Zo werd er vorig jaar een boog gemaakt in Bad Nieuweschans en daarvoor in Winschoten.

Waarom herdenkt de brandweer
Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega’s belangrijk. Het overlijden van collega’s tijdens de uitoefening van hun vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken.

Ook staat men op deze dag stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button