Algemeen

Gedeputeerde en burgemeester onthullen informatiepanelen bij De Wissel

- advertentie -

Midwolda – Afgelopen vrijdag vond bij Gasterij Smits de presentatie van de eerste fase van de inrichting van De Wissel plaats.

- advertentie -

Aan de Wissel en het Wissellaantje in Midwolda stond voorheen sociale woningbouw. Deze zijn gesloopt en in 2015 heeft een groep inwoners van Midwolda zich verenigd in de werkgroep De Wissel. Deze stichting zet zich in voor een nieuwe invulling van de open plek die middenin hun dorp is ontstaan.

In overleg met Staatsbosbeheer, eigenaar van het bosje aan de rand van de ‘open plek’, is een plan bedacht om het bosje gevarieerder te maken. Met de grond die vrijkomt bij de aanleg van waterpartijen wil de stichting op een al van nature ontstane verhoging een landschapsbalkon aanleggen. Dit balkon geeft een uniek kijkje over het landschap van Midwolda.

Onthulling
Vrijdag werden bij Gasterij Smits de plannen voor de volgende fase bekend gemaakt. Zo zijn er plannen voor een jeu de boules baan, een beweegbare speeltuin en sanitaire voorzieningen.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken en burgemeester Cora-Yfke Sikkema waren bij de presentatie aanwezig. Samen onthulden ze twee informatiepanelen op het landschapsbalkon en vervolgens namen ze een kijkje op het terrein.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button