Regionaal nieuws

Dit weekend N33 afgesloten tussen Veendam en Gieten

- advertentie -

Veendam – Dit voorjaar is de N33 drie weekenden in verschillende delen afgesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. Net als vorig jaar gaat de N33 ook dit jaar in totaal zes weekenden in verschillende gedeelten dicht voor onderhoud: drie weekenden in mei en juni, en vervolgens drie weekenden in het najaar.

- advertentie -

Onderhoud
De weg wordt elk jaar zes weekenden in delen afgesloten, zodat al het nodige onderhoud tegelijk gedaan kan worden. Daardoor zijn er geen stremmingen nodig buiten deze weekenden om. Tijdens de afsluitingen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

Daarnaast worden de weekendafsluitingen ook gebruikt om op een aantal locaties de weg aan te passen om windmolentransport mogelijk te maken.

Overzicht:

22 mei 20.00 uur tot 24 mei 12.00 uur Assen-Gieten
5 juni 20.00 uur tot 7 juni 12.00 Veendam-Siddeburen
19 juni 20.00 uur tot 21 juni 12.00 uur Gieten-Veendam
11 september 20.00 uur tot 13 september 12.00 uur Veendam-Siddeburen
25 september 20.00 uur tot 27 september 12.00 uur Gieten-Veendam
9 oktober 20.00 uur tot 11 oktober 12.00 uur Assen-Gieten

Veiligheid
De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden  noodzakelijk is om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg steeds in delen volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button