Weerbericht

Na een licht wisselvallig weekend wordt het zonnig en heet

- advertentie -

Landelijk – Volgende week keert het zomerse weer terug en wordt het zonnig en heet. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en voert steeds warmere lucht aan, waarin de temperatuur stijgt naar meer dan 25 graden. In het zuiden en oosten kan het vanaf dinsdag tropisch warm worden met (ruim) 30 graden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 50 procent.

- advertentie -

Dit weekend is het nog licht wisselvallig met zowel zaterdag als zondag kans op wat regen. De temperatuur stijgt zaterdag naar 18-23 graden en zondag naar 20-23 graden. Na het weekend krijgen we een hogedrukgebied ten noordoosten van ons land. Hierdoor draait de wind naar het oosten tot zuidoosten en wordt flink warmere lucht aangevoerd.

Maandag hebben we behalve zon ook stapelwolken en wordt het 20 graden in het noordwesten en 25 in het zuidoosten. Vanaf dinsdag schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur snel. Dinsdag liggen de maxima van noordwest naar zuidoost tussen 23 en 29 graden.

Kans op een (regionale) hittegolf stijgt
Vanaf woensdag wordt het nog warmer en stijgt de temperatuur in het oosten, zuidoosten en zuiden naar tropische waarden van ruim 30 graden. Lokaal kan het 32 graden worden. Ook in de rest van het land is het zonnig en heet en liggen de temperaturen op een zomers niveau van 25 graden en meer. De maxima liggen veelal tussen 27 en 29 graden.

De kans op een regionale hittegolf is momenteel 50 procent. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek kan de temperatuur aan de criteria van een hittegolf voldoen.

Het wordt nog spannend of de warmte lang aanhoudt. Aan het eind van de week wordt de verwachting wat onzekerder. Er is kans op een bui en minder warm weer. Het is ook mogelijk dat het tot in het weekend droog en zomers tot tropisch warm blijft.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button