Algemeen

Aangepaste bezoekersregeling in Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Onderstaande maatregelen gelden voor het Ommelander Ziekenhuis ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. “Wij realiseren ons dat dit geen fijne maatregelen zijn, maar wij zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat deze maatregelen op dit moment noodzakelijk zijn om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. We vragen om uw begrip.” aldus het ziekenhuis.

- advertentie -

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken hanteren we een aangepaste bezoekersregeling. Ten aanzien van het bezoek gelden nu de volgende regels:

– We vragen alle bezoekers met klachten als verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts om het ziekenhuis niet te betreden.
– Op de dagbehandeling is bezoek niet langer toegestaan.
– Eén persoon per patiënt per keer en alleen tussen 16.30 – 19.30 uur (aangepast bezoekuur).
– Het is wel mogelijk om meerdere bezoekers na elkaar te ontvangen (binnen het tijdvak). De andere bezoekers moeten dan echter wel buiten het gebouw wachten en wisselen elkaar daar af, zodat er telkens maar één bezoeker tegelijk bij de patiënt is.
– Per bezoeker mag er één kind in de basisschoolleeftijd meekomen. Oudere kinderen kunnen binnen het tijdvak zelfstandig op bezoek komen.
– Coronapatiënten mogen ook één bezoeker per dag ontvangen.
– Meldt u zich bij de hoofdingang van het ziekenhuis.
– Tijdens het bezoekmoment mag u de kamer niet verlaten.
– Na afloop van het bezoekmoment moet u direct het ziekenhuis verlaten.
– Als u een bezoeker naar het ziekenhuis heeft gebracht (bijvoorbeeld omdat hij of zij geen eigen vervoer heeft), vragen we u het ziekenhuis vervolgens weer te verlaten. Helaas kunt u niet wachten in ons ziekenhuis.
– Er mag geen begeleider mee met een patiënt op de SEH.
– Heeft u een afspraak op de polikliniek? Kom dan zoveel mogelijk alleen.

Daarnaast heeft de patiëntenzorg in alle gevallen voorrang. Dit kan betekenen dat de verpleging uw bezoek vraagt om de kamer en het ziekenhuis te verlaten, om de benodigde zorg te verlenen.

Afdelingen met afwijkende bezoekersregeling
Kinderafdeling
In verband met het coronavirus hanteren we een aangepaste bezoekersregeling op de kinderafdeling:
– Overdag en ’s avonds mogen twee ouders bij het kind aanwezig zijn. Zij mogen gezamenlijk bij het kind zijn.
’s Nachts mag er één ouder bij het kind blijven slapen.
– Het is mogelijk om meerdere bezoekers na elkaar te ontvangen (binnen het tijdvak). De andere bezoekers moeten dan echter wel buiten het gebouw wachten en wisselen elkaar daar af, zodat er telkens maar één bezoeker tegelijk bij de patiënt is.
– Ouders mogen het ziekenhuis niet betreden als zij klachten hebben als verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts.

De contactpersoon van de patiënt kan voor vragen altijd contact opnemen met de verpleegkundige op telefoonnummer: 088 – 566 2190.

Kraamafdeling
In verband met het coronavirus hanteren we een aangepaste bezoekersregeling op de kraamafdeling:
– De partner van de kraamvrouw mag 24/7 op bezoek komen.
– Alle kraamvrouwen worden zodra dit medisch gezien kan ontslagen.
– Partners mogen het ziekenhuis betreden als zij klachten hebben als verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts, wel volgen dan aangepaste maatregelen.

De contactpersoon van de patiënt kan voor vragen altijd contact opnemen met de verpleegkundige op telefoonnummer: 088 – 066 1000. Gezien onze drukke ochtendwerkzaamheden vragen wij u vriendelijk om indien mogelijk niet te bellen tussen 7.00 en 9.30 uur.

Intensive Care
Op de IC is één bezoeker per dag toegestaan, zowel voor coronapatiënten, als niet coronapatiënten.

Algemeen op alle afdelingen
Cadeaus voor de patiënt
Helaas kunnen wij in verband met een verhoogde infectiekans geen bloemen, planten en fruitschalen toestaan op de afdelingen.

Gratis wifi
We kunnen ons goed voorstellen dat het vervelend is om weinig contact met naasten te kunnen hebben. Wellicht biedt WhatsApp, videobellen of skypen u een uitkomst. De patiënt heeft gratis wifi (draadloos internet) in het ziekenhuis.

Afspraak in het ziekenhuis
Heeft u een afspraak in het ziekenhuis gepland staan? Voorlopig gaan de meeste van onze geplande afspraken niet door. Lees hier meer.

Heeft u vragen?
Wij verzoeken u dringend om ons niet gelijk zelf te bellen, maar kijk eerst in de veelgestelde vragen om een antwoord op uw vraag te vinden. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden en kan uw vraag echt niet wachten, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. We vinden het vervelend dat we u niet van dienst kunnen zijn zoals u van ons gewend bent, maar onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden is dat helaas niet mogelijk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button