Sport

Bato gymnasten behalen goud, zilver en brons op Veranda Cup

Winschoten – De leden van de gymnastiekvereniging BATO hebben de afgelopen weken niet stil gezeten en met veel plezier buiten getraind. Gelukkig kan een groot deel van de vereniging gebruik maken van het kunstgrasveld en schoolplein van de Beukenlaanschool.

- advertentie - 

Ook hebben enkele selectie leden deelgenomen aan de Veranda Cup. Dit is een virtuele wedstrijd voor Ritmische Gymnastiek en is het initiatief van de gymnastiekvereniging Gymsport Leiden. De deelnemers filmden ieders op hun eigen buitenlocatie hun oefening en stuurden deze op. De oefeningen werden tussen 15 en 20 juni beoordeeld door een twintigtal juryleden uit heel het land en de resultaten werden zondag 21 juni bekend gemaakt.

In de speciale klasse ‘GALA’ deed een grote groep gymnastes van BATO mee met een in korte tijd ingestuurde groepsoefening met verschillende materialen. De meisjes in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar studeerden met veel plezier een mooie oefening in op het nieuwe nummer ‘Someone Else’ van Duncan Laurence. Naast het aanleren en werken met materialen, was het zeer speciaal om op een buitenlocatie te werken en daarbij ook te maken hebben met zon, wind en regen! Uiteindelijk werden ze beloond met een mooie tweede plaats.

Bij de individuele oefeningen was er een groot deelnemers veld met zelfs enkele internationale deelnemers. De Bato deelnemers werden ook zeer goed beoordeeld door de jury en dit resulteerde in mooie scores. De 7 jarige Caress Blaauw wist de jury te overtuigen met haar oefening en behaalde een eerste plaats. Bij de Senioren wist Vesna Eerkens een mooie tweede plaats te behalen met haar bal oefening. Britt Scholte wist bij de pre junioren beslag te leggen op een derde plaats. De lenige Elise Weel behaalde bij de Benjamins een wel verdiende tweede plaats met haar bal oefening. Bij de Pre Junioren behaalde Manon Martodrono een keurige
derde plaats met haar oefening met de hoepel. Super mooie resultaten en een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen.

Nog een paar lessen op de buitenlocatie en dan is het zomervakantie. Daarna hoopt de verenging vanaf 17 augustus met alle groepen weer op de normale tijden binnen te kunnen trainen. Zie voor meer informatie www.gv-bato.nl.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!