Cultuur

Groningse dj Duguneh brengt zomersingle uit met hitzanger Mohombi

- advertentie -

Groningen/ Winschoten – De wereld zou op dit moment wel wat meer positiviteit kunnen gebruiken. Groningse dj/producer Duguneh en hitzanger Mohombi geven luisteraars die dosis positiviteit met hun langverwachte nieuwe single, “Take Back Your Life”.

- advertentie -

“Niets heeft de kracht om samen te brengen zoals muziek dat doet. We hebben deze single gemaakt om mensen eraan te herinneren het goede in het leven te omarmen en het te vieren”, zegt Duguneh.

Mohombi
Mohombi heeft eigenlijk geen introductie nodig. Met zomerhits als “Bumpy Ride” en “I Need Your Love” (met Shaggy), die 200+ miljoen Spotify-streams tellen, is Mohombi uitgegroeid tot wereldster. En dan is er nog niets gezegd over zijn songwriting voor namen als Beyoncé, J Balvin en Pitbull, waarvoor hij zelfs een Grammy won. Het Zweeds-Congolese talent lijkt de gouden formule te hebben gevonden.

(Lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Duguneh
Duguneh is een dj/producer uit Groningen, die in het Oldambt vooral bekend staat om zijn jarenlange optredens in Mambo Beach Club en betrokkenheid bij het Zomerfestival Winschoten. Zijn debuutsingle “Sufre” belandde in de Spotify Viral 50, en werd opgepakt door diverse radio dj’s. Sindsdien haalt hij veel inspiratie uit zijn Gambiaanse roots.

Zo kwam onlangs de single “Fire” uit, een samenwerking met rapper Savage (die wereldwijd meerdere hits, platina awards en 300+ miljoen streams op zijn naam heeft staan). Nu volgt een single met Mohombi: “Heel bijzonder… 10 jaar geleden draaide ik Bumpy Ride op mijn eerste boeking ooit. Nu, 10 jaar later, hebben we samen een single”, zegt Duguneh. “We proberen beide het profiel van Afrikaanse pop- en dancemuziek te vergroten. Een goede match dus.”

Afrika
Beide artiesten dragen bij aan de ontwikkeling van Afrika. Zo lanceerde Duguneh onlangs een kledinglijn waarvan de winst naar Justdiggit gaat, een stichting die zich inzet om droog Afrikaans land weer groen te maken. Mohombi is teruggekeerd naar Congo om daar talentvolle jonge muzikanten te helpen. Zo bouwt hij muziekstudio’s, een radiozender en een eerlijk betalende streaming service.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button