Algemeen

Lianda Schuster van Sjoes: “ik ga wel werken naar een eigen identiteit”

Winschoten – Woodies is per 1 juni Sjoes geworden op het Winschoter Marktplein. Sjoes is afgeleid van de naam van de nieuwe eigenaresse Lianda Schuster. Lianda is een geboren en getogen Winschoter, maar door haar werk bij de Kijkshop naar Amsterdam verhuisd.

- advertentie - 

Twintig jaar heeft ze daar met heel veel plezier gewerkt, maar door het faillissement kwam ook Lianda op straat te staan. In de avonduren werkte ze al met regelmaat in de horeca, zoals in de Ziggodome en later ook in het beroemde café De Jordaan.

“Aangezien mijn moeder nog steeds in Winschoten woont en ook wat ouder wordt wilde ik wel graag weer naar mijn geboorteplek terug en ik was ook wel een beetje klaar met Amsterdam. Café ’t Steegje kwam op mijn pad om daar een horecabedrijf te beginnen, maar op een gegeven moment kwam Luurt Duursema  bij mij of ik Woodies niet wilde overnemen, maar in eerste instantie vond ik dat wel een heftig plan. Dit was oktober vorig jaar, maar ik ben er toch mee doorgegaan en in februari was alles rond. Helaas kwam toen in maart corona en is alles stil komen te liggen. Hebben toen afgesproken, zodra de horeca weer open mocht en dat is per 1 juni geweest en toen ben ik officieel eigenaar van dit etablissement geworden”, aldus Lianda.

De nieuwe uitbaatster verandert niet zoveel in de opzet van dit café. “De vrijdag en zaterdag zijn prima voor mij, maar in deze corona-tijd moeten het wij vooral hebben van het terras. De gemeente is op dit moment heel flexibel om de terrassen uit te kunnen breiden. Ik heb op dit moment 70 stoelen, maar ik ga naar de 100. Ik mag met het terras helemaal richting de kerk, maar dat doe ik niet, dan wordt het veel te onoverzichtelijk. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen, maar op drukke momenten heb ik wel personeel, die kan ik gemakkelijk ‘in laten vliegen’,” aldus Lianda.

Naast regulier bier heeft Sjoes nu ook Brand Weizen op de tap. Dit bier vindt ook graag aftrek bij de vele Duitse gasten die Winschoten dagelijks aandoen. Verder is er een kleine borrelkaart, met snacks en kaassoufflés en later ook nog tosti’s en bal gehakt etc.

In het begin zal alles nog veel lijken hoe Woodies werkte maar Lianda werkt wel toe naar een eigen identiteit. “Je gaat toch altijd je eigen ding doen en dat moet ook want het is geen Woodies meer. Maar ik probeer Sjoes wat breder uit te dragen. Hier komt niet alleen jeugd, maar ook de wat ouderen als 30-  en 40’ers om gezellig een borreltje te drinken”. Café Sjoes is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 14:00 uur.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button