Cultuur

Subsidie voor digitalisering musea

- advertentie -

Heiligerlee – Om hun publiekbereik te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te spreken, laten elf musea in de provincie Groningen professionele video’s maken via het platform MuseumTV. De provincie Groningen draagt 35.000 euro bij aan het project.

- advertentie -

MuseumTV is een digitaal platform waarop Nederlandse museums digitaal toegankelijk worden gemaakt. Ieder deelnemend museum krijgt vijf verschillende films (waaronder een minidocumentaire) en een eigen plek op het platform met achtergrondartikelen, foto’s en links naar het museum. MuseumTV zorgt voor de filmapparatuur en maakt de opnames.

Breed toegankelijk
Door te digitaliseren zijn de bijzondere verhalen van de Groningse musea breed toegankelijk. Vooral kleinere musea, die zelf vaak geen middelen en mensen hebben voor het maken van een professionele video, worden op deze manier ondersteund bij het vergroten van hun digitale zichtbaarheid en naamsbekendheid.

Elf musea
De elf deelnemende musea zijn: Kloostermuseum Aduard, Klokkengieterijmuseum Heiligerlee, Noordelijk Busmuseum Hoogezand, Stichting Oude Groninger Kerken Groningen, Noordelijk Scheepvaart Museum Groningen, Borg Verhildersum Leens, Vestingmuseum Oudeschans, Wierdenland Ezinge GRID Groningen, Museumplein Grootegast, Museum Story World Groningen

Parels van Groningen
“MuseumTV is een mooie manier om de parels van Groningen onder de aandacht te brengen voor een breed en divers publiek”, aldus gedeputeerde Cultuur Mirjam Wulfse. “Veel meer mensen zouden erachter moeten komen hoeveel moois Groningen te bieden heeft. Zeker in coronatijd is het van belang om de digitale bereikbaarheid en zichtbaarheid van de musea te vergroten.”

Digitalisering Cultuur
Culturele instellingen die digitale toepassingen, zoals apps, willen ontwikkelen of software willen aanschaffen kunnen subsidie aanvragen via de regeling Digitalisering Cultuur. Door te digitaliseren kunnen deze instellingen nieuwe bezoekers aantrekken en informeren. Daarmee willen we beter zichtbaar maken wat de provincie Groningen aan cultuur te bieden heeft. MuseumTV krijgt voor het tweede opeenvolgende jaar subsidie uit deze regeling. Vorig jaar maakten 12 andere musea in de provincie succesvol gebruik van het online platform.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button