Algemeen

Sloop CBS Annewieke deze week van start

Scheemda – Wie nog een kijkje wil nemen rondom de basisschool CBS Annewieke aan de Merelstraat in Scheemda moet snel zijn, de sloop gaat aankomende week van start en de verwachting is dat de christelijke basisschool nog voor de bouwvak tegen de vlakte is. De school moet plaats maken voor een deel van het nieuwe schoolplein.

- advertentie - 

De school werd in 1964 gebouwd, destijds werden er nog verkeersbrigadiers ingezet op de kruising met de Rijksweg om kinderen veilig te laten oversteken. In 2005 was een forse verbouwing gereed, hier was 1,5 jaar aan gewerkt. Zo werden door vele vrijwilligers de lokalen geverfd.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Sloop
De sloop, die met twee grote kranen wordt uitgevoerd door B.Reer sloop- en grondwerken, heeft te maken met de nieuwe brede school die gebouwd is op het terrein van het oude Dollard College en gymzaal. Na de zomervakantie wordt dit nieuwe kindcentrum met de naam ‘De Zwerm’ in gebruik genomen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Hoofdgebruikers
De hoofdgebruikers van het kindcentrum zijn: CBS Annewieke, fusieschool OBS Eexterbasisschool en OBS Jaarfke, stichting kinderopvang KiWi, peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen en Gymzaal Merelstraat.

Kijkje in de oude school
Wie nog een kijkje wil nemen in de oude school, kan dit filmpje bekijken. “Vele ouders en oud-leerlingen hebben vele herinneringen aan deze school. Zo zijn natuurlijk de lokalen te zien, maar ook de vele kunstwerken die de kinderen gemaakt hebben op muren en plafond. Een unieke kans, zoiets kunnen ze waarschijnlijk nooit weer doen!” aldus het bestuur van de school.

Klik hier voor het hele dossier over de nieuwe brede school. 

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close