Weerbericht

Opnieuw veel regen voorspeld voor komende dagen

- advertentie -
Regio – Wie deze week op vakantie is in Nederland kan zich opmaken voor een compleet verregende tweedaagse.  Donderdag en vrijdag gaat het langdurig en stevig regenen. In drie dagen tijd kan lokaal wel 60 mm vallen. Komend weekend slaat het weer helemaal om en breekt een zonnige en droge periode aan.
 
Een regenzone blijft de komende drie dagen boven ons land slepen. Hierdoor valt urenlang regen en soms regent het ook stevig door. De meeste regen is voor het midden en zuiden. Daar valt in drie dagen tijd regionaal 40-60 mm. Ter vergelijking, in de hele maand juli valt normaal 78 mm.
Dat het nu zo nat is, heeft voor een deel te maken met tropische storm Edouard. Deze voormalige tropische storm die bij Bermuda ontstond trekt vrijdag over ons land. Waarschijnlijk levert dit vooral veel regen op. Daarnaast steekt een stevige noordwestenwind op, maar de kans op zware windstoten is klein. Er is een zeer kleine kans, zo’n 5%, dat het op de Wadden tot storm komt.
Niet alleen maar veel regen
Hoewel het langdurig en flink gaat regenen, vallen de woensdag, donderdag en vrijdag niet helemaal in het water. Er zijn ook droge perioden van enkele uren en zeker in het noorden kan het ook hele dagdelen droog blijven. Daarbij kan in de noordelijke provincies bovendien de zon doorbreken. In het midden en zuiden is het over het algemeen donkergrijs weer en is de zomer ver te zoeken. Daarbij wordt het woensdag 16-18 graden. Donderdag en vrijdag loopt het kwik op naar 18-21 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar 20-23 graden.
Langdurige regen erg gunstig voor de natuur
Dat het langdurig gaat regenen is een zegen voor de natuur. Omdat het lang en veel regent, maar over het algemeen niet plenst heeft het regenwater de tijd om de bodem in te trekken. Bij een flinke plensbui valt zoveel water in korte tijd dat een groot deel via de sloten wegstroomt.
Vrij zonnig en droog weer in aantocht
Na een kletsnatte vrijdag, verandert het weerbeeld dit weekend compleet. De zon is terug en het blijft overwegend droog. Ook volgende week is de kans op vrij zonnig, droog en warm weer groot.

- advertentie -
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button