Algemeen

UPDATE: Boeren vertrokken bij distributiecentrum Albert Heijn

- advertentie -

Winschoten – Door het protest in bij een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle kan Albert Heijn gedurende vrijdag zo’n 230 winkels niet bevoorraden.

- advertentie -

Ook voor Albert Heijn in Winschoten is het afwachten. “We hebben tot nu toe al onze vrachten gekregen, alleen weten we nog niet zeker of we deze vanavond ook ontvangen.” zegt een assistent teamleider van de supermarkt tegen OldambtNu.nl.

(Lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media

Blokkade
“De acties bij onze distributiecentra vinden wij niet de juiste weg. Het gaat de boeren om de maatregel van minister Schouten over het veevoer. Het is dus belangrijk dat boerenorganisaties met de overheid hierover in gesprek zijn en tot oplossingen komen”, zegt een woordvoerder van Albert Heijn tegen RTV Oost.

Het boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle lijkt afgelopen. Burgemeester Peter Snijders waarschuwde de boeren dat ze om half twee weg moeten zijn. De actievoerders kondigden daarop hun vertrek aan: “Ons punt is gemaakt.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media

Rechte rug
“Wij hebben een goede actie gehad”, zegt een woordvoerder tegen RTV Oost. “Volgens mij is er nog nooit zo lang een distributiecentrum gesloten geweest. Ik denk dat Schouten wel kijkt en ons punt heeft gezien. We gaan met een rechte rug hiervandaan.”

Tientallen boeren blokkeerden sinds zes uur ’s ochtend het distributiecentrum, waardoor 230 vestigingen vandaag niet bevoorraad kunnen worden. De boeren willen dat de supermarktbranche helpt om de veevoermaatregel van tafel te krijgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button