Algemeen

We gaan door! – deel 8: Camping De Bouwte

- advertentie -

Oldambt – Van akkerbouwbedrijf naar florerende toeristische onderneming. Rommie Smids en Jan Glas zijn al 27 jaar trotse eigenaren van Camping De Bouwte. Ook zij moesten de afgelopen maanden creatief omspringen met de beperkingen, vakantieschaamte en de anderhalve meter maatschappij. ‘Door ons proactief op te stellen zijn we de voorbije maanden goed doorgekomen. Nu is het ‘halleluja’ met de boekingen!’

- advertentie -

Naast tachtig vaste plaatsen heeft de camping twintig verhuureenheden. ‘Deze eenheden zijn we proactief aan gaan bieden bij mensen die van woning gingen wisselen. De toeristen bleven weg dus moesten we op zoek naar een andere oplossing. Dat is op deze manier goed gelukt’. Het hoogseizoen is voor het eerst in de geschiedenis van de camping volledig volgeboekt. ‘Daarom heb ik onze collega’s ook opgeroepen om elkaar zoveel mogelijk de bal toe te spelen. We hebben met elkaar zoveel te bieden, dat moet niet bij je eigen voordeur ophouden. Zorg ervoor dat je een telefoonnummer van een collega doorgeeft wanneer je gasten niet zelf kan herbergen. Daar liggen onze kansen’.

Trots zijn ze, op hun onderneming, hun prachtige groene park. Maar ook op de feedback die ze van bezoekers krijgen. ‘Onze gasten noemen allemaal met toenaam dat wij Groningers zo vriendelijk zijn. Er wordt vaak gedacht dat wij stug en niet zo aardig zijn, maar we hebben met elkaar het tegendeel allang bewezen’. Dat deze omslag in het gedachtegoed over de provincie Groningen in de rest van Nederland mede door Rommie is ingezet komt duidelijk naar voren in haar motto. ‘Relaxed en stressloos. Begroet een ieder die je ontmoet. Stuur een lach. Heb respect voor iedereen en alles om je heen. Geef een compliment. Geef glans en kleur aan de wereld. Maak iedere dag een stukje mooier.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button