Cultuur

Funky Blues in Cultuurhuis De Klinker

Winschoten – De Robert Jay Band, gevormd door Robert Reinders, Tollak Ollestad, Danjil en Sietse Huisman nam het het publiek in het theatercafé gisteravond mee in een muzikale tijdreis.

- advertentie - 

Frontman Robert, sinds enige tijd woonachtig in Winschoten, verhaalt over de (deels) autobiografische nummers als “Oh what a job”, “Pinkblue petticoat” en “Penthouse in heaven”. Bij dit laatste nummer vertelt hij open over de ziekte die hem geveld had en de slechte prognose die hij te horen kreeg van de artsen. De artsen zaten echter niet op het juiste spoor en de Robert Jay Band is weer helemaal terug, vanavond was het eerste optreden in deze groepssamenstelling. Recentelijk hebben zij hun hit “Red bullit” opnieuw uitgebracht.

Robert omschrijft hun muziek als “funky blues”, er zijn invloeden uit verschillende stromingen hoorbaar; jazz, soul en zo af en toe een vleugje country.

Na de pauze kon het publiek genieten van een mix van eigen nummers en covers van o.a. Crowded House, Coldplay en Prince. Otis Redding’s “sitting on the dok of te bay” werd bijzonder sterk gezongen door Danjil.
Aan het eind van de avond werd Leo Hegge, theaterdirecteur van de Klinker, gevraagd om mee te spelen, wat hij bescheiden maar zeker niet onverdienstelijk deed.

Voor degene die het heeft gemist; op 29 augustus zal de Robert Jay Band opnieuw optreden in het Theatercafé!

Foto’s: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!