Algemeen

We gaan door! – deel 9: Groninger Genever Stokerij

- advertentie -

Oostwold – ‘Je hebt slechte dranken (zij die nooit gestookt mochten worden), onnodige dranken (zij die niets toevoegen) en goede dranken, voor een moment van reflectie. Juist om de afgelopen periode te reflecteren, want er is veel gebeurd, zouden mensen een proeverij bij ons moeten doen. Doe dat in een mooie bruine stoel met een jenever in je hand, overzie de laatste maanden en bedenk dat hier uiteindelijk ook hele mooie dingen uit voort gaan komen’.

- advertentie -

De Groninger Genever Stokerij, van eigenaren Zarko Nesic en Freek Kupers en gevestigd in De Zelfmakerij, kende een vliegende start. Voor het komende seizoen stonden erg veel boekingen in de agenda. Helaas werden deze allemaal geannuleerd vanwege het Coronavirus. ‘Maar we verwachten deze mensen later in het jaar wel allemaal alsnog over de vloer. Wellicht in kleinere groepen.

In de vrijgekomen tijd hebben ze overigens niet stil gezeten bij de Groninger Genever Stokerij. ’We hebben onderzocht of we in onze ambachtelijke stokerij desinfectiemiddel konden produceren. Dit is in principe hetzelfde stookproces maar we konden net niet voldoen aan de richtlijnen van de WHO.’

Wat ze dan de afgelopen maanden hebben gedaan? Stoken, heel veel stoken. ‘Er liggen een paar hele mooie nieuwe jenevers op de plank. We hebben gekozen voor een product en huisstijl wat heel goed past bij De Graanrepubliek, Oldambt. Onze eerste jenever hebben we daarom Manifest genoemd, daarna gaan Kapitaal en Kameraad over de plank. We gaan gewoon vol door, alleen even met een kleine pauze!’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button