Algemeen

IJsco veur ‘n Soof

- advertentie -

Winschoten – Ouderwets smullen van een ijsje tegen betaling van een oude Nederlandse Gulden? Lekker lang genieten van een extra grote ijsco voor een Rijksdaalder? Aan het ijsloket van snoepwinkel Mecca kan met ingang van deze week tijdelijk met oud Nederlandse muntgeld betaald worden, met de afgeschafte en ongeldig geworden guldens en rijksdaalders die door de invoering van de euro van het toneel verdwenen zijn.

- advertentie -

Gedurende de vakantieperiode geeft zoetwarenzaak Mecca de gulden haar wisselwaarde tijdelijk terug voor het betalen van softijs en verhoogt de waarde er zelfs van. De euro verving de gulden met een tegenwaarde van krap 45 cent en iets van 110 cent voor een rijksdaalder. Aan het loket kan met ingang van 15 juli een ijshoorntje van 75 cent betaald worden met een nikkelen gulden en met een nikkelen rijksdaalder kan men een hoorntje van 1,5 euro betalen.

Esther Veldhuis, sinds begin dit jaar de nieuwe eigenaresse van de speciaalzaak, wil met haar actie het besteedbare vakantiegeld van de streekgenoten wat opkrikken. “Ik denk dat veel mensen in vergeten laatjes en bakjes thuis en in de schuur her en der wat oud muntgeld hebben liggen, bij mij kunnen ze de guldens en rijksdaalders die nu waardeloos niets liggen te doen omzetten voor een lekker softijsje. Door de Coronacrisistoestanden is voor diverse mensen het geld ook krapper geworden en op vakantie gaan zit er niet voor elk (meer) aan, vandaar deze vakantie-ijsactie”.

“Voor onze Oosterburen maak ik geen onderscheid, ook zij kunnen 1 en 2 Markstukken aan ’t ijsloket inwisselen voor een hoorntje met lekker softijs. Tot aan de muntomwisseling in euro’s werd door Oost-Groningers de gulden in het eigen Bargoens aangeduid als ‘Soof’, vandaar ook dat ik de actie die naam heb meegegeven: ‘IJsco veur ’n Soof’.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button