Cultuur

Nieuwe versie van de ‘De Scheuvelloper’ staat weer op zijn plek

- advertentie -

Scheemda – Het beeld ‘De Scheuvelloper’ is terug. Het beeld werd vorig jaar maart gestolen, dit was overigens niet de eerste keer. Een andere versie van het beeld werd in december 2008 gestolen en is nooit teruggevonden. Kunstenaar Martin Grupstra maakte een jaar later een nieuw beeld, dat tot vorig jaar bij de haven stond.

- advertentie -

Vrijdag middag heeft wethouder Bard Boon samen met kunstenaar Martin Grupstra het nieuwe beeld onthuld.

Foto: Julian Hulst (ingezonden)

GPS-systeem
Het vorig beeld is waarschijnlijk met behulp van een auto van de sokkel getrokken. Om dit te voorkomen heeft het nieuwe beeld een GPS-systeem. Dit is goedkoper dan wanneer je het beeld zou gaan verzekeren tegen diefstal.

Foto: Julian Hulst (ingezonden)

Oldambtrit
De Scheuvelloper is een bronzen beeld, dat op een sokkel aan de Diepswal in Scheemda staat. Het is een eerbetoon aan alle deelnemers aan de Oldambtrit. Deze Oost-Groninger schaatsklassieker werd in 1996 voor het laatst verreden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button