Incidenten

22 coronaboetes uitgedeeld in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De politie en handhaving in Oldambt hebben 22 boetes uitgedeeld in de periode van 23 maart en 28 juni, de eerste maanden van de coronacrisis. De boetes zijn opgelegd op grond van noodverordeningen waarin onder meer een verbod op samenkomsten gold en anderhalve meter afstand verplicht werd gesteld. Dat blijkt uit gegevens van het Openbaar Ministerie, die zijn opgevraagd door de Volkskrant.

- advertentie -

Al vanaf het begin waarschuwden experts dat onduidelijke coronaregels tot willekeur konden leiden. En inderdaad: er zijn grote verschillen tussen gemeenten in de aantallen uitgedeelde coronabekeuringen. In absolute cijfers gaat Rotterdam ruim aan kop. Hier zijn 1.400 strafbeschikkingen opgelegd. Dat is veel meer dan in Amsterdam, dat uitkomt op 835.

Provincie breed
In de gemeente Groningen 116 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de coronaregels hielden. Het strengst was Stadskanaal, waar in dezelfde periode 26 boetes zijn uitgedeeld. Loppersum staat onderaan, hier zijn geen bekeuringen uitgedeeld.

In de hele provincie werden 260 coronaboetes uitgeschreven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button