Incidenten

Ernstig verkeersongeval met 15 gewonden en 1 dode op Duitse snelweg

- advertentie -

Weener (D) – Op de A31 bij Weener heeft zaterdagochtend rond 11.20 uur een ernstig ongeval plaats gevonden. Bij het ongeval raakten 15 mensen gewond en kwam een 57-jarige man uit Oberhausen (D) om het leven. Onder de 15 mensen zijn 4 van hen er ernstig aan toe waaronder een jong kind. Volgens de Duitse brandweer waren er ook Nederlanders betrokken bij het ongeval.

- advertentie -

File
Voor de Emstunnel was een file ontstaan, een 31-jarige man uit Wit-Rusland botste met zijn vrachtwagen achterop de file. Hiermee raakte hij 5 andere voertuigen. Deze inzittenden kwamen bekneld te zitten en moesten door de brandweer worden bevrijdt. Ook kwam een voertuig op zijn kop terecht. De 31-jarige man bleef ongedeerd.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Polizei Leer/ Emden (Facebook)

Hulpdiensten gehinderd
Volgens de Duitse politie werden de hulpdiensten gehinderd. De bestuurders die in de file stonden gingen uit hun voertuig om hun benen te strekken en om een kijkje te nemen. Volgens de woordvoerder van de politie koste dit veel tijd en kon hulp niet tijdig bij het ongeval komen. Mede hierom werden er vier trauma helikopters ingezet.

Rettungsgasse
Duitsland staat bekend om hun ‘Rettungsgasse’, ook wel een strook voor hulpdiensten. Wanneer er sprake is van congestie is het verplicht om vrij baan te maken voor hulpdiensten in het midden van de rijbaan. Op autosnelwegen met 2 rijstroken per richting moet verkeer zover mogelijk naar links en rechts uitwijken.

De A31 was tijdelijk geblokkeerd tussen Weener en Leer-West vanwege de bergingswerkzaamheden in beide richtingen. Bij het ongeval zijn zo’n 165 hulpverleners ingezet.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button