Algemeen

Ziegler Brandweertechniek levert 29 brandweerauto’s aan Friesland

- advertentie -

Winschoten – Ziegler Brandweertechniek in Winschoten levert de komende 5 jaar 29 nieuwe brandweerauto’s aan Veiligheidsregio Fryslân. De nieuwe voertuigen hebben een Volvo-chassis. Ziegler gaat hier de komende 5 jaar hard mee aan de slag.

- advertentie -

Geen schuim
De nieuwe brandweerauto’s, ook wel tankautospuiten genoemd, hebben als blusmiddel alleen water. Het schuimsysteem gaat van de auto’s af. Reden hiervoor is dat schuim prijzig is en slecht voor het milieu. Daarbij vraagt het oefenen en werken met het schuimsysteem veel tijd.

Elke kazerne in Nederland bezit over een tenminste één tankautospuit. In de wagens die Ziegler gaat maken is plek voor zeven manschappen. De tankautospuit kan zo’n 2500 liter water meenemen. Een nieuwe, compleet uitgeruste wagen kost zo’n 450.000 euro.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button