Algemeen

Nieuwe maatregelen voor horecagelegenheden binnen de Diepenring Groningen

- advertentie -

Groningen – “We zien dat niet altijd voldoende afstand wordt gehouden in rijen voor horecagelegenheden en op terrassen. Vooral binnen de Diepenring van Groningen wordt het ’s nachts op vrijdag- en zaterdag tussen 2.00 en 3.00 uur buiten steeds drukker.” schrijft de Veiligheidsregio Groningen in hun bericht

- advertentie -

“Hierdoor kunnen de bezoekers geen 1,5 meter afstand houden. Om de afstand beter te kunnen waarborgen zijn er vanaf vrijdag 31 juli 2020 nieuwe maatregelen van kracht.”

De nieuwe maatregelen gelden vanaf vrijdag 31 juli 2020:
– Voor alle horeca binnen de Diepenring geldt op vrijdag- en zaterdagnacht een toegangsstop om 1.30 uur. Vanaf dat tijdstip mogen er geen mensen meer naar binnen. Bezoekers die op dat moment binnen zijn, mogen blijven tot sluitingstijd.

– Alle eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten binnen de Diepenring sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Bezoekers die op dat moment nog binnen zijn, moeten het pand verlaten.

– Alle terrassen binnen de Diepenring sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Bezoekers die op dat moment nog op het terras zitten, moeten het terras verlaten. Uiterlijk om 2.00 uur moet het terras opgeruimd zijn.

– Op vrijdag- en zaterdagnacht mag er vanaf 1.30 uur geen lachgas worden verkocht binnen de Diepenring.

– Ondernemingen die zich niet aan deze maatregelen houden, worden tijdelijk gesloten.

De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd en worden wekelijks geëvalueerd. Indien noodzakelijk kunnen de maatregelen uitgebreid worden naar andere dagen en locaties.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button