Incidenten

Brandweerman Jakob neemt na 29 jaar afscheid

- advertentie -

Heiligerlee – Het is alweer 29 jaar geleden dat Jakob Mulder bij de brandweer in dienst kwam. Hij begon bij de bedrijfsbrandweer en kwam later bij brandweerpost Winschoten. Zaterdagochtend namen enkele collega’s van Winschoten afscheid van Jakob, omdat hij vanwege medische redenen de brandweer moet verlaten.

- advertentie -

Jakob heeft meerdere taken bij de brandweer vervuld, zo was hij manschap maar ook bevelvoerder. Rond 10.30 uur klonk de sirene van de brandweerauto door de Kloosterhorn in Heiligerlee waar Jakob woont. Vervolgens verrasten collega’s hem met een welverdiend afscheid.

Dubbelzinnig gevoel
Jakob was compleet verrast, zo was ook zijn bluspak met een pop in de tuin gezet samen met twee spandoeken. Jakob had er geen woorden voor: “Ik heb een dubbelzinnig gevoel, aan de ene kant doet het zeer en aan de andere kant een opluchting dat ik deze stap heb kunnen zetten.”

‘Blokkerbrand’
In 29 jaar tijd heeft Jakob veel meegemaakt, op de vraag wat hem is bijgebleven antwoord hij met de grote ‘blokkerbrand’ in de Langestraat op 9 maart 2000. “Dit was echt de grootste brand die we hier gehad hebben, we hebben zo’n 24 uur staan blussen.” zegt Jakob. “De verassing van mijn collega’s was echt overweldigend, ik had dit niet verwacht!”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button